DES HB – Rijnstreek HB (19-19)

Voordat ik begin ga ik eerst terug naar mijn vorige verslag waarbij ik een test heb gedaan om te kijken of de jongens mijn verslag wel lezen. Ik weet nog steeds zeker dat de meeste dat niet doen maar ik had natuurlijk moeten weten dat “social media” in deze mijn grootste vijand is. En ja hoor, ineens hadden ze allemaal het verslag gelezen !!!!!! Ik had me hierop voorbereid en genoeg snackjes mee genomen. Volgens mij moet ik dit vaker doen want de wedstrijd was super.

Verslag van vorig weekend niet gedaan omdat ik ziek was maar dit werd een ruime overwinning 18-29. Op dinsdag een oefenwedstrijd tegen Snelwiek, de landskampioen van vorig seizoen aangevuld met een paar C-spelers. Ook hier was ik nog niet bij maar de mannen hebben een goede prestatie neergezet en in de slotfase de wedstrijd verloren met 20-25 of was het 21-26 ??!! Mooie prestatie.

Nu naar de wedstrijd van afgelopen zondag, thuis tegen koploper Rijnstreek. Uit behoorlijk op onze broek gehad (28-16) dus we hadden wat goed te maken. In de kleedkamer aangegeven dat het niet perse draait om te winnen maar vooral om hoe we moeten spelen en als we dat doen dat het dan best wel goed zou gaan komen. Natuurlijk aangegeven dat we ze wel vanaf het begin figuurlijk bij de strot moesten pakken en ze 50 minuten niet meer los moesten laten.

Je kon goed merken dat er aan beide kanten spanning op de wedstrijd stond wat leidde tot nerveus handbal spel. De strijd ging gelijk op maar over het algemeen stond Rijnstreek telkens aan de goede kant van de score. Dit resulteerde in een tussenstand van 7-7 waarna we helaas even de controle verloren en Rijnstreek uitliep naar een ruststand van 7-10. Deze achterstand werd voornamelijk veroorzaakt door het niet goed terug verdedigen, dus wel terug zijn maar niet kijkend wat er gebeurt.

In de rust dit gemeld en verteld dat we een dijk van een wedstrijd aan het spelen waren dus weer even de beroemde puntjes op de i. Aangegeven dat er helemaal niets aan de hand was dus iedereen scherp de 2e helft in.

Begin van de 2e helft gaf het zelfde speelbeeld, score om en om waardoor we niet dichterbij kwamen. Pech met schoten wat ook niet mee hielp dus Rijnstreek liep uit naar 10-14 Maar……………………………..toen gingen we los, we knokte ons terug in de wedstrijd en hoe. Puntje voor puntje slopen we naderbij en het was, zoals ze in het wielrennen zeggen, er op en erover. Het ging dus van 10-14 naar 17-16, 17-17, ……voel je spanning al !!!! 17-18, 17-19, 18-19 ….durf je nog verder te lezen !!!!

Laatste minuut was bizar, bij 18-19 krijgt Rijnstreek een strafworp maar mist. Als ik het me goed kan herinneren op de paal en daarna een stop van Max In de tegenaanval maken wij de gelijkmaker 19-19. Rijnstreek in de aanval en de scheidsrechter (prima wedstrijd) geeft een strafworp…..cirkel verdedigen, nog 2 seconden op de klok. Coach (ik) het veld in om de spanning op te bouwen, Dyon staat op de strafworp speler in te praten om hem uit zijn concentratie te halen  hij gaat staan, schiet….. minimaal 1 meter over. Hoe mooi kan een gelijk spel zijn !!!!

Wat een mooie prestatie, verdient door keihard te blijven knokken en door te blijven geloven in jezelf
TOP prestatie.

Ook het publiek was super, bedankt.

Op naar de laatste drie wedstrijden in de zaal met helaas nog wel steeds 2 punten achterstand op Rijnstreek maar je weet maar nooit.