HVOS DS3 – DES ’72 DS2 (28-11)

HVOS DS3 - DES '72 DS2 (28-11)

Zondag  9 oktober. Een koude maar vooral erg vroege zondagmorgen voor de dames van DS2 op het sportpark van Olympia in Spijkenisse. Om 09:30 ging het eerste fluitsignaal en begon de wedstrijd op het altijd fijne kunstgrasveld. Zonder korrels maar met zand, net zo pijnlijk maar een stuk veiliger naar het schijnt. 😉

Als snel werd duidelijk dat het een zware strijd ging worden, de dames van HVOS waren duidelijk beter opgewassen tegen de vroege wekker dan onze dames. Zo kwamen we al gauw op een 5-0 achterstand. En hoewel Wendy er in korte tijd toch 3 ballen achter elkaar in wist te knallen gingen we uiteindelijk de rust in met een 10-4 achterstand.

Positief puntje na de eerste helft, de zon begon langzaam door te breken! Waar we vorige week de tweede helft vervolgde in een hoosbui waarvan de tenues deze week nog steeds nat waren konden we dit keer de tweede helft doorzetten in stuk aangenamere weersomstandigheden. Helaas waren die aangename omstandigheden niet terug te zien op het scorebord, beetje bij beetje kroop HVOS voor ons uit.  Van onze kant werd wederom regelmatig de paal geraakt (is ook gewoon knap!) terwijl de tegenpartij het net steeds vaker wist te raken.  Met een kleine opleving van onze kant tegen het einde van de wedstrijd wist HVOS toch het net 17 keer meer te raken dan DES’72 wat de eindstand om 10:40 uur (nog steeds vroeg) op 28-11 bracht.

We waren dan misschien wel flink ingemaakt op deze vroege zondagmorgen, we hadden mooi nog wel de hele zondag om na te genieten van deze wedstrijd! Of om onze wonden te likken (letterlijk, dankzij het kunstgras)…

Geschreven door: Heidi Rijsdijk