DES ’72 scheidsrechter Hanna Esajas beëindigt haar scheidsrechters carrière


Hanna Esajas heeft afgelopen zaterdag haar laatste wedstrijd voor DES ’72 gefloten. Normaal floot Hanna altijd senioren wedstrijden, maar door de Corona crisis waren er dit seizoen helaas  voor de senioren geen wedstrijden. Maar niet getreurd,Hanna was bereid de D-jeugd van DES ’72 te fluiten en deed dit zoals we van haar gewend waren: met veel passie en plezier. 

Na een lange en succesvolle carrière als scheidsrechter gaat zij nu in het weekeinde genieten van haar kinderen en kleinkinderen.

Hanna heeft 44 jaar handbalwedstrijden gefloten op verschillende niveaus.

Zij begon met fluiten voor handbalvereniging Break-Out uit de gemeente Landgraaf op hoofdklasse en eerste klasse niveau.

Na de verhuizing van Limburg naar Zuid-Holland heeft zij nog jaren op het twee na hoogste niveau van Nederland gefloten. Zij heeft onder meer samen met Carla van Dijk gefloten, die nu nog steeds haar wedstrijden op eredivisieniveau fluit. 

Na haar carrière op divisieniveau floot zij met diverse koppelgenoten en ook solo haar wedstrijden in de regio Zuid Holland voor Achilles uit Gorinchem en DES ’72.

Hanna, fijn dat je hebt willen fluiten voor DES ’72 en we hopen je nog af te zien langs het handbalveld.