EHC JB – DES ’72 JB (19-27)

Na de succesvolle eerste helft van de buitencompetitie konden we eindelijk starten in de zaal.
In de zaal zijn we 1 klasse hoger ingedeeld dus voor ons een mooie testcase om te kijken waar we staan.
We mochten beginnen tegen EHC uit Leidschendam zondagavond om 18.00uur, je verzint het niet wat een “vervelende” tijd.
Maar niet teveel geklaagd want de mannen hadden er zin in.
Hans in zijn wedstrijdbespreking aangegeven om sterk uit de start blokken te komen omdat het daar buiten wel eens aan ontbrak.
Zo gezegd zo gedaan, de jongens starten goed en we stonden snel op voorsprong (2-0) maar het was al wel snel duidelijk dat de weerstand
een stuk hoger lag dan buiten. EHC kwam dus ook weer snel terug in de wedstrijd en voor dat we het wisten stond het al weer 2-2.
Het was een beetje stuivertje wisselen in de eerste helft maar naar het einde toe liepen we toch iets weg en gingen met 10-13 rusten.
In de rust aangegeven waar het beter moest en dat met name de vele kansen die we kregen wel afgemaakt diende te worden.
Tweede helft begon heel rommelig en kwam EHC terug naar 14-15. Dit was het moment waar wij nog een tandje konden bijschakelen en waar we langzaam
maar zeker puntje voor puntje uitliepen naar een einduitslag van 19-27. Al met al een ruime en terechte uitslag maar het kan en moet beter
We kunnen ook beter gezien het aantal gemiste kansen dus hier op de training goed aan werken. Ook verdedigend mag het wat pittiger al zijn de jongens wel pas dit seizoen gestart met een zeer offensieve verdediging dus dat is wennen en aanpassen.
Een goed begin van het zaalseizoen met nog een boel mooie wedstrijden in het vooruitzicht.
Aanstaande zondag spelen we thuis om 10.35uur tegen Rijnstreek en dat beloofd een spannende wedstrijd te worden.
Rijnstreek heeft net al wij het buitenseizoen als eerste afgesloten dus kom kijken en aanmoedigen.
Geschreven door: Arie van de Graaf