DES ’72 HB – EHC HB

Na een intensief weekje met de nodige gesprekken om alle neuzen weer de goede kant op te krijgen (wat volgens mij goed gelukt is), op voor de wedstrijd tegen EHC. Omdat we een kleine competitie hebben spelen we 3x tegen de zelfde tegenstander en moesten we dus alweer tegen EHC.
Eerste wedstrijd van het zaalseizoen uit gespeeld tegen EHC en gewonnen met 19-27 dus ondanks de hectische week gingen we met vertrouwen de wedstrijd in.

Begin was lastig omdat EHC zeer offensief en scherp verdedigde waardoor we moeilijk tot scoren kwamen. Dit resulteerde dan ook in een achterstand van 2-4. Gelukkig wisten we, en met name Nuno, het net te vinden en kwamen we tot een 5-4 voorsprong. De wedstrijd bleef heel rommelig met veel balverlies en veel gemiste kansen waardoor we niet echt weg konden lopen en EHC dus goed in de buurt bleef. Dus met hangen en wurgen naar de rust toe geknokt met een 11-9 ruststand.

Zoals altijd in de rust de puntjes op de i gezet en aangegeven waar het, voornamelijk aanvallend, beter moest. Dit zat hem voornamelijk in de snelheid van de 2e lijn, minder afspeel fouten maken en kansen afronden. Als we dan ook de verdediging zouden blijven doen zoals in de eerste helft dan moest het goed komen.

De eerste score was voor ons en dat is altijd lekker maar EHC bleef aanklampen en gaaf niet op en kwamen toch weer tot op 1 punt namelijk 14-13. Omdat wij verdedigend goed bleven staan en de concentratie nog een stapje omhoog ging werd het voor EHC steeds lastiger om te scoren. Dit was te zien in de schotpogingen en de duur van het rondspelen dus langzaam maar zeker liepen we puntje voor puntje uit naar een eindstand van 21-15. Al met al een prima tweede helft waar we met regelmaat zeer mooie aanvallen lieten zien en waar we verdedigend goed geconcentreerd bleven, TOP mannen !!!!

De emoties liepen na de wedstrijd helaas nog wat hoog op met wat opmerking over en weer. Ook ondergetekende was hier schuldig aan en dat is natuurlijk niet slim………..niet meer doen Arie dit was namelijk nergens voor nodig.

Op naar volgende week waar de uitwedstrijd tegen de koploper ons wacht. Dit gaat een mooie en spannende wedstrijd worden want dat was de thuiswedstrijd ook.