Rijnstreek HB – DES ’72 HB (28-17)

Wedstrijdverslag HJB Rijnstreek – DES

De wedstrijd van de koplopers, beide 1 wedstrijd verloren maar Rijnstreek een beter doelgemiddelde dus we moesten aan de bak. De thuiswedstrijd hadden we na een goede wedstrijd gewonnen en we vertrokken dus met veel spirit richten Alphen aan de Rijn. Wel jammer dat Dyon vanwege werkzaamheden niet aanwezig kon zijn.

We begonnen heel sterk aan de wedstrijd, geconcentreerd, goed verdedigend en mooi afrondend. Rijnstreek herstelde zich en begon fel en offensief te verdedigen en hier hadden we veel moeite mee. Het was lastig om tot schot te komen en we kwamen regelmatig in tijdsnood wat ook weer resulteerde in moeilijke afrondingen. Rijnstreek was aanvallend ook sterk waarbij ze helaas wel regelmatig geholpen werden door de scheidsrechter. Wat warrige beslissingen van de man in het zwart resulteerde in diverse 2 minuten straffen en zorgde er ook voor dat Hans in al zijn enthousiasme werd weggestuurd. Ondergetekende kon zijn scorebord aan de kant leggen en moest zijn oude vak weer oppakken. Al met al geen beste eerste helft want we gingen rusten met een stand van 13-10, maar nog niets aan de hand.

In de rust aangegeven dat we ons moesten gaan herpakken en dat we het spel moesten gaan spelen waar we goed in zijn dus fel verdedigen, veel tempo in de 2e lijn en als dat niet lukt dan lange aanvallen spelen en uiteraard niet te veel op de scheidsrechter letten.

Tweede helft bracht ons echter niet wat we graag wilde want Rijstreek liep in een straf tempo uit naar een stand van 19-11 en zo doende konden we dus niet doen wat we graag wilde. Zoals het vaak gaat met handbal als het dan niet loopt dan loopt het dus echt niet en verlies je met grote cijfers. De eindstand van deze wedstrijd 28-17 en dat was wel schrikken want dat zijn we al een tijdje niet meer gewend.

Na afloop aangegeven dat dit ook bij handbal hoort en dat dit een wedstrijd is om snel te vergeten al kunnen we er natuurlijk wel veel van leren. In dit soort wedstrijden is het belangrijk om simpel en eenvoudig handbal te spelen waarbij je het tempo uit de wedstrijd moet kunnen halen maar makkelijker gezegd dan gedaan. Jonge vrienden blijf positief, naar jezelf toe maar ook naar je teamgenoten hierdoor komen de resultaten vanzelf weer. Jullie hebben waarschijnlijk ‘s avonds de dames zien handballen wat mij daar opvalt is de positieve teamenergie ook als er eens gemist wordt, een bal fout aangespeeld wordt of als er een houdbare bal in gaat. De blijdschap na een doelpunt of na een geode verdedigende actie is echt super om te zien. Ik wil hier niet mee zeggen dat dit wij dit ook zo maar moeten doen of kunnen maar we kunnen er veel van opsteken.

We krijgen Rijnstreek nog thuis dus er is absoluut niets verloren en we gaan dus nog volop voor het kampioenschap.