Vires et Celeritas – DES’72 E1 (9-11)

Vires - DES E1 (9-11)

Vandaag mochten de kanjers van E1 vroeg uit de veren om richting Gouda te vertrekken. Denise is een lekker weekend op pad en Sjors was helaas ziek. Floor en Milan gingen mee om het team te versterken. Met 1 wissel vertrokken we vanaf de kantine richting de Mammoet, de sporthal waar we onze wedstrijd mochten spelen. Ondanks dat de ouders het moeilijker hadden met het tijdstip dan de kids hadden we weer veel publiek. Doen de shirtjes uitgedeeld waren en Joris zijn keeperstrui aan had getrokken gingen we het veld op om een beetje warm te rennen. Yannick mocht vandaag de yel doen en uiteraard na de wedstrijd de shirtjes wassen.

Vanaf het startsignaal was het een spannende wedstrijd. De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Hier waren we ook op voorbereid want de tegenstander had betere uitslagen dan ons. Maar de afspraak was, plezier maken met zijn alle en vooral als team handballen. Iedereen helpt met verdedigen en voor elkaar vrijspelen in de aanval.

Ons eerste doelpunt werd helaas afgefloten ivm een te grote voet die helaas in de cirkel stond, maar toen ging het team los. Feline rende de tegenstanders voorbij en met een mooi sprongschot passeerde de bal aan de andere kant van het doel. Goed om te zien dat de kanjers de tips meenemen van de trainingen (en natuurlijk eigen ervaring) in de wedstrijd. In de verdediging waren Floor en Milan de aasgieren van de verdediging. Waar de bal ook was, deze kanjers sprongen ervoor en zorgde dat de bal afgepakt werd of dat de aanvaller niks meer kon doen.

Met nog 10 seconde op de klok speelde de keeper Daphne aan. Daphne ging fanatiek stuiteren naar de overkant en met nog 2 seconde op de klok probeerde zij van 15 meter maar te gooien…. daar ging de bal…. door de lucht… richting het doel…. en ja hoor….. LANGS DE KEEPER. Met een gelijk spel de rust in is toch een lekker gevoel. Maar de rust was erg lastig voor de coaches want ja wat konden ze nou nog beter doen. Geweldig verdedigingswerk en in de aanval werd er goed overgespeeld. Dan maar nogmaals herhalen dat we dit vol moesten houden want de koppies werden al erg rood want we hadden maar 1 wissel.

De bal ging ook een keer helemaal langs het doel, Yannick had zoveel enthousiaste dat hij de bal uit de richting gooide van het doel. Maar agh dan had het team even de tijd om rustig naar de verdediging te lopen. Ook het veld was wat kleiner dan sommige dachten, waardoor we soms buiten het veld gingen spelen. Finn stuiterde naar de andere kant van het veld en gooide hard richting de keeper, deze bal ging alleen net niet over de doellijn.

Nadat Joris een groot aantal super reddingen had mocht zijn zusje ook het doel gaan verdedigen. Als een kat sprong ze net als Joris voor de ballen en zorgde beide keepers ervoor dat wij als team gelijk op bleven gaan met de tegenstander. Toen kwam het einde in zicht en stonden we nog 1 punt voor. De keeper bij de tegenstander wisselde nog en kwam snel het veld in. Maar ja door zo een Chinese muur kwamen de tegenstanders niet meer tot scoren. Toen hadden wij de bal en met mooi overspeel werk kwamen wij nog door het midden naar het doel en scoorde een geweldig doelpunt. Dit doelpunt was een een mooie kers op de taart, wat zijn wij trots als coaches op deze wedstrijd.

Op naar de volgende wedstrijd!