Wedstrijdverslag Hellas B2 – DES’72 JB1

Wedstrijdverslag Hellas B2 - DES'72 JB1

Op zondag spelen in Den Haag tegen Hellas (medestander op plek 2 in de competitie)en dan ook nog om 10.00uur in de ochtend, dit betekende dat we om 08.30uur al moesten verzamelen bij de kantine. De coach en ouders fris en fruitig, de jongens nog met grote slapers in de ogen. Ik denk bij mezelf als dat maar goed gaat komen, ik hoop dat ik ze tijdig wakker krijg. Na een natte en winderige reis ruim op tijd in Den Haag aangekomen.

Helaas moesten we het deze wedstrijd stellen zonder Jeffrey (geblesseerd), Nuno (uitje van de zaak) en Laurence (weekend bij zijn vader) dus in plaats van 4 wissels nu nog maar één met de kanttekening dat ook Sandro terug kwam van een blessure. Na een goede warming up tijd voor de bespreking. Daarin aangegeven dat we thuis met 20-20 gelijk hebben gespeeld maar dat dit voornamelijk aan ons zelf had gelegen aangezien we verzuimde om alle kansen te benutten. Dus nadruk gelegd op goed samen spelen, tijd nemen voor de aanval , wachten op je kans en als je deze krijg dan ook pakken. Compact verdedigen zodat zij de kansen niet zouden gaan krijgen.

We starten geconcentreerd en pakken de kansen die we krijgen en geven Hellas weinig kans tot scoren waardoor we langzaam maar zeker uitlopen naar een verschil van 4 punten. We spelen goed rond en vinden elke keer weer de vrije man, vrije ballen worden door middel van een muurtje goed opgepakt en er wordt vanuit bijna alle posities gescoord wat het voor Hellas lastig maakt ons te verdedigen. Verdedigend staan we ons mannetje gesteund door goed keeperswerk. Maar zoals wel vaker sluipt de slordigheid in het spel en verspelen we binnen 4 minuten onze voorsprong en laten we Hellas langszij komen. Gelukkig herpakken we ons op tijd en gaan we rusten met een 11-12 voorsprong.

In de rust benadrukt dat we nu niet mogen gaan verslappen en dat de concentratie hoog moet blijven.

De woorden hebben in het begin nog weinig invloed, de eerste twee aanvallen komen door knullig balverlies al snel tot een einde dus het angstzweet brak me al een beetje uit. Gelukkig herpakten de mannen zich en toen ging het los. Vloeiende aanvallen over verschillende schijven, wederom scoren vanuit nagenoeg alle posities, fast-breaks, aanvalopzetjes, goede vrije ballen en niet te vergeten als tijgers verdedigen met ook in de 2e helft weer knap keeperswerk. Puntje voor puntje uitlopen en de tegenstander niet laten scoren wat resulteert in eindstand van 15-23. Knappe teamprestatie waar een ieder deel van uit maakt, mooi om te zien.
De mannen na afloop uiteraard gecomplimenteerd en aangegeven dat het sterke verdedigen de basis was voor deze overwinning. Hellas heeft maar 4x gescoord !!!!!! en dat zegt alles.

Hou dit vol mannen, dus goed blijven trainen want hier wordt de basis gelegd voor het succes.
Blijf scherp in de afronding en durf stevig te verdedigen want dit is begin van een mooi eindresultaat .
Maar het belangrijkste is een blijft PLEZIER in het spelletje.