DES HJB – De Treffers (26-20)

DES HJB - De Treffers (26-20)

Wat een prachtige morgen om je eerste buiten wedstrijd te spelen na de zaalcompetitie.
Geen zuchtje wind, een strak blauwe lucht en een volle zijlijn met enthousiast publiek.
Een mooi uitgangspunt om weer eens te gaan vlammen.
Vandaag staan de Treffers op de stoep, een ploeg waar we uit simpel van wisten te winnen.
In de voorbespreking aangegeven niet van tactiek te veranderen en er weer vol voor te gaan.
Met een offensieve 3-3/ 3-2-1 dekking moeten we snel de bal veroveren en snelle tegen aanvallen moeten we weer het verschil maken.
Na een goede warming-up begonnen we wat slapjes wat resulteerde in een 0-1 achterstand.
Het duurde dan ook een minuut of 7 bij een stand van 2-2 dat het anders moest.
Er werd flink gas gegeven en de ene na de andere break werd gelopen.
Van 7-2 liepen we als een raket uit naar 14-5 en de Treffers waren het even kwijt.
Thije daarin tegen niet, die wist nl voor de rust al 8x het net te vinden door steeds als eerste voor te zijn.
5 minuten voor de rust ging er even de rem op en gingen we gelijk op.
De teller bleef bij het laatste fluitsignaal steken op een 16-8 voorsprong.
Met een stukje fruit en een limo wat na genieten van de eerste helft nog wat tips en tricks meegegeven voor de tweede helft.
Na het fluitsignaal hadden onze mannen duidelijk andere bedoelingen.
Het sprankelende snelle en dynamische spel van de eerste helft werd omgezet in een demonstratie wedstrijd leek het wel.
Allerlei trucjes, systeempjes, vliegertjes, wisseltjes en galeryplay werd uit  de hoge hoed getoverd.
Alleen erg jammer dat er heel veel mis ging en de tegenstander beetje bij beetje de afstand verkleinde van 17-10 naar 22-16.
De tweede helft werd daardoor erg chaotisch met veel aanvallende en verdedigende fouten.
Tot overmaat van ramp viel Max uit met een duim blessure.
Niek onze reserve keeper nam de laatste 5 minuten voor zijn rekening en was het nog niet verleerd.
Op het laatst ging het gelijk op en eindigden we op een 26-20 zege.
Een kleine smet op de wedstrijd was echter wel dat door het freestyle handbal we de tweede helft verloren met 10-12.
Dat kon de pret niet drukken we hadden immers weer 2 punten en weer een stapje dichter, op weg naar het k ……….
Geschreven door: Hans van der Wiel