HVOS JC – DES ’72 JC (26-22)

HVOS JC - DES '72 JC (26-22)

Deze zaterdag was de laatste van het seizoen voor de Jongens C en ook in deze samenstelling. Binnen was er ook gespeeld tegen HVOS en die wedstrijd was best raar gelopen waardoor sommigen van de jongens (en de coach) toch wel gespannen waren over hoe het vandaag zou verlopen. Zoals altijd was er ook weer het enorme verschil in lengte en postuur tussen beide teams maar dat zegt niet altijd wat dus we begonnen er met goede moed aan! In het begin van de wedstrijd kon je echt zien dat de jongens gespannen waren en het mooie handbalspel van de laatste weken wilde nog niet echt lukken. Er waren wel mooie aanvallen en aanspeelpases maar op dat kunstgras stuitert de bal toch echt even anders en je kon zien dat HVOS het meer gewend is om hier op te spelen. Het was al snel 3-0 en bij 7-2 achter begon het iets beter te lopen en werd het 7-4.  Helaas werden er ook nog 2 penalties niet gemaakt. Er werd niet goed verdedigd, niet uitgestapt op de grote schutter en vanaf de hoek werd er ook te makkelijk gescoord en met de rust was het 16-7 voor HVOS.
In de rust stond Yvonne al klaar met de zweep hahahaha nee hoor, zoals altijd wist ze de jongens weer positief aan te sporen en te zeggen dat ze in zichzelf moeten geloven want dat ze dat spelletje echt goed kunnen spelen! Wel werd er veel gemopperd over de scheidsrechter maar we hebben allemaal keurig netjes de monden dicht gehouden!
De tweede helft werd er weer beter druk gezet en de bal werd sneller rond gespeeld, niet steeds allemaal zelf er door heen maar in starten zonder bal en het spel begon weer te lopen. Het werd 22-10, 11, 12, 13, 14 en zelfs 24-20. Het werd nog spannend. Alles liep beter, er werd beter verdedigd en Stijn pakte een paar mooie ballen….. zou het nog kunnen. Het, in grote getallen, toegestroomde publiek ging er ook in geloven en de jongens werden hartstochtelijk aangemoedigd en naar voren geschreeuwd. Helaas kwam Hvos weer een doelpuntje dichterbij en uiteindelijk duurde de wedstrijd net een paar minuten te kort voor DES. Met een 26-22 eindstand mogen de jongens echt trots zijn op zichzelf. De tweede helft is er ruim gewonnen met 10-15!
De laatste competitie wedstrijd in deze samenstelling helaas daar Melvin gaat stoppen en Joey naar een andere vereniging gaat. Wel heel jammer want het is wel een heel leuk team zo samen! Wie weet komen ze over een paar jaar allemaal weer terug bij elkaar!!!Gelukkig spelen we op zaterdag 25 juni nog het Beach handbal toernooi bij Savosa en is er nog een hele gezellige afsluitende BBQ met het hele team!!!